Før du leier båt

Norske farvann

Vestlandet har en fantastisk skjærgård som innbyr til flotte båtopplevelser og mange muligheter, enten du bruker motorbåt eller er en seiler. Kombinert med fjordene omkranset av høye fjell, er kysten langs vestlandsfylkene et attraktiv reisemål.

Dersom du legger ut med båt langs Vestlandskysten for første gang, er det viktig å være klar over at navigering i dette farvannet krever god planlegging, full fokus og varsomhet. Har du for eksempel leid båt i Hellas eller Kroatia, vil du kunne oppleve at norske farvann har flere undervannsskjær, og ikke minst at temperaturen i vannet er betydelig lavere.

For å forberede deg best mulig på båtturen i norske farvann, før du leier båt, ber vi om at du går igjennom all informasjon på denne siden, og ikke minst bruker 3 minutter på å se sikkerhetsfilmen under.

 

Sikkerhetsfilm

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (dsb) har produsert en kort sikkerhetsfilm for fisketurisme på norskekysten. Filmen er en oppsummering av forhold båtfolk bør være oppmerksom på, uavhengig av om formålet med båtturen er fiske eller annet.

Sikkerhetsfilm (norsk)

 

Sjøvettreglene

Sikkerhetsfilmen ovenfor oppsummerer Sjøvettreglene på en god måte, og for oss i Sognefjord Boating er det en selvfølge at alle som ferdes på sjøen skal kjenne til og følge disse. Dessverre er det i praksis ikke alltid slik, og mange av oss har behov for å bli minnet på reglene før en ny sesong. Vi ber deg derfor også om å lese igjennom disse 7 reglene:

1. Tenk sikkerhet: Kunnskap og planlegging reduserer risikoen og øker trivselen.

2. Ta med nødvendig utstyr: Utstyret må holdes i orden og være lett tilgjengelig

3. Respekter vær og farvann: Båten må bare benyttes under egnede forhold.

4. Følg sjøveisreglene: Bestemmelsene om vikeplikt, hastighet og lanterneføring må overholdes.

5. Bruk redningsvest eller flyteplagg: Det er påbudt med godkjent flyteutstyr til alle ombord.

6. Vær uthvilt og edru: Promillegrensen er 0,8 når du fører båt.

7. Vis hensyn: Sikkerhet, miljø og trivsel er et felles ansvar.

 

Kontrakt, erklæringer og sjekklister

Vår utleiekontrakt regulerer viktige forhold mellom oss som utleier og deg som leietaker, feks leieperiode, ansvarsforhold, forsikring, depositum, osv.

For å sikre at kun personer som har lov til og er i stand til å føre den aktuelle båt får leie den, må leietaker signere på en erklæring om dette, og sende oss kopi av båtførerbevis og/eller sertifikater (ved krav om dette).

Før utlevering av båten foretar vi en sikkerhetsgjennomgang som signeres av utleier og leietaker. Her må du som leietaker også signere på at du har gått igjennom denne siden.

Tilsvarende dokumentasjon benyttes dersom du leier en båt som er formidlet av Sognefjord Boating. Hovedforskjellen er at du da inngår avtalen direkte med eier av båten, og at det er eier som er ansvarlig for båtens tilstand, forsikring, utlevering, osv.

 

Sikkerhet

Vårt sikkerhetsmål

Lover og regler

Før du leier båt

Nyttige apper

Quicksilver 605 PH

QS605PH2 1

Kaasbøll 590

K590 1

Beneteau Antares 680

800 Beneteau Antares 2

Askeladden P66 PH

P66Losna

Sognefjord Boating

Sognefjord Boating er et båtselskap som drives av båtentusiaster med lang erfaring fra bruk og utleie av båt. Vårt mål er å gjøre Vestlandets unike skjærgård og spektakulære fjorder enda mer tilgjengelig for båtfolk fra inn- og utland. Kontakt oss

Ta kontakt

Ring oss på
+47 53 21 53 01

+47 93 21 87 80
+47 90 72 97 82

Kontaktpersoner

Du er her: Hjem Sikkerhet Før du leier båt